Uw therapeut bij praktijk Castanea

Graag wil ik mij aan u voorstellen als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut:

Mijn naam is Hennie Verhoef en ik woon en werk in Garderen. Na het behalen van het diploma sportmassage in 1990 heb ik een tijd als verzorger/masseur bij verschillende sportclubs gewerkt en in 2004 ben ik met de praktijk gestart. Omdat ik meer wilde dan alleen sportmassage ben ik workshops en cursussen gaan volgen waaronder de Hot Stone massage en Reiki. Dat beviel zo goed dat de opleiding tot massagetherapeut de volgende stap was.

In juni 2007 behaalde ik mijn diploma “HBO medische kennis”. Het jaar daarop, in juni 2008, het diploma Massagetherapeut na het verdedigen van mijn scriptie “Massagetherapie en de overgang”. Deze opleidingen heb ik gevolgd in Dordrecht bij IVS opleidingen en opleidingscentrum Amice in Barneveld. Vervolgens de workshop “hoofdpijn” in 2009 en in datzelfde jaar de opleiding tot Dorn-therapeut.

In 2011 ben ik begonnen met de opleiding tot Triggerpointcoach en deze heb ik in 2015 met een diploma afgerond. Ook ben ik in 2015 weer overnieuw begonnen met de opleiding “HBO medische kennis”. Deze had ik al maar alleen die therapeuten die de medische basiskennis volgens de Plato-normen hebben behaald, zullen voor vergoeding bij de zorgverzekeraars in aanmerking blijven komen. U kunt dus uw nota’s gewoon bij uw zorgverzekeraar blijven indienen. Daarna komen elk jaar weer de nodige bijscholingen erbij, de opleiding Auriculo (ooracupunctuur) en voetreflexmassage kwamen daar weer achteraan. Als laatste de opleiding Dry Needling in 2023.

Ik ben aangesloten bij:

 • De Belangenvereniging voor Beroepsbeoefenaars in de Massage- en Sportverzorgingsbranche (BMS)
 • De Beroepsorganisatie Therapeuten & Belangenassociatie Consumenten (BATC)

HUISREGELS

 1. Hygiëne en ethiek zijn in mijn praktijk heel belangrijk. Ik verwacht van mijn cliënten dat ze daar eveneens zorg voor dragen.
 2. Alle persoonlijke en medische gegevens worden niet aan derden verstrekt. Wel wordt van elke cliënt een dossier bijgehouden met daarin medische en persoonlijke gegevens.
 3. Bent u reeds onder behandeling van een arts , specialist of therapeut dan kan ik u vragen eerst te overleggen of een massage gedurende de behandelperiode toegepast mag worden.
 4. Bij twijfel over een bepaalde aandoening of blessure zal de behandeling worden gestaakt en wordt u doorverwezen naar uw huisarts.
 5. Voor aanvang van de eerste behandeling zal ik u een aantal vragen stellen over uw medische verleden. De behandelingen daarna wordt gevraagd naar veranderingen en/of verbetering.
 6. Gebruik van medicijnen en behandeling bij andere therapeuten of een arts dient u altijd te melden.
 7. Praktijk Castanea is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van persoonlijke bezittingen.
 8. U kunt een afspraak 24 uur voor aanvang kosteloos annuleren. Bij het niet of te laat annuleren van een afspraak wordt deze in rekening gebracht. Dit heeft als reden dat het helaas vaak voorkomt dat mensen niet of kort van tevoren annuleren. Dit gaat ten koste van cliënten die ook graag op dat tijdstip een afspraak hadden gewild.
 9. Praktijk Castanea heeft het recht klanten te weigeren.
 10. In de praktijk worden beslist geen erotische massages uitgevoerd.
 11. Rekening dienen uitsluitend contant te worden betaald.